free page hit counter


Komt elke zaterdag, Hodler’s Digest helpt u bij het volgen van elk belangrijk nieuwsverhaal dat deze week is gebeurd. De beste (en slechtste) citaten, adoptie- en reguleringshoogtepunten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op CoinTelegraph in één link.

Topverhalen deze week

Van de armen beroven en aan de rijken geven? Robinhood leidt tot woedende reactie na het beperken van transacties

Door de volatiliteit die deze week op de aandelenmarkten te zien was, leken sommige van de recente koersschommelingen van Bitcoin tamelijk. En het komt allemaal door een dramatische confrontatie tussen een Reddit-groep genaamd r / Wallstreetbets en de short-selling hedgefondsen die Reddit in hun eigen spel op zich nam.

Daghandelaren hebben GameStop-aandelen geholpen stijging van $ 17,25 op 4 januari tot hoogtepunten van $ 483 deze week – een 2700% stijging voor een retailer die worstelt om te overleven in een online wereld. Dit heeft miljarden dollars aan pijn toegebracht aan gevestigde beleggers die in de korte krapte zaten.

Maar Robinhood veroorzaakte controverse toen het de handel beperkte op GME-aandelen, evenals andere r / Wallstreetbets-doelen, waaronder AMC Entertainment, BlackBerry en Nokia. De investeringsapp, die populair is gebleken bij millennials, werd beschuldigd van het verhinderen van gemiddelde investeerders om terug te vechten tegen hedgefondsen die de markt manipuleren.

De SEC is nu op zoek naar Robinhood’s afhandeling van GameStop-handel, met het Congres aankondiging van hoorzittingen in de praktijk van short selling.

Al dit drama kan crypto-activa scherper in beeld brengen. Leidinggevenden in de branche hebben het fiasco beschreven als een “duidelijke indicatie van hoe gebroken en fundamenteel opgetuigd het traditionele financiële systeem is. “

Bitcoin stijgt binnen enkele minuten met $ 5.000 – BTC bereikt $ 38.000 na de ‘Dogecoin-behandeling’ van Elon Musk

De GameStop-saga kan deze week aan verschillende andere topverhalen worden gekoppeld. Tesla-CEO Elon Musk was een van degenen die r / Wallstreetbets aanmoedigden en deze week bood hij een luidruchtige goedkeuring van crypto als alternatief aan.

De rijkste man ter wereld stilletjes toegevoegd “#Bitcoin” naar zijn Twitter-bio … met BTC die met meer dan stijgt $ 5.000 binnen enkele minuten als resultaat. Dit hielp het fortuin van ‘s werelds grootste cryptocurrency om te buigen, aangezien het gevaar liep om ondersteuning te verliezen voor $ 30.000.

Helaas was de prijsverhoging van korte duur. In de 24 uur die volgden, Ging BTC terug naar $ 33.000 – weggaan $ 34.500 als een significante weerstandszone die moet worden doorbroken als er een kans is op een bullish momentum.

Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe zegt dat het kritieke niveau om naar te kijken het is $ 30.000 regio. “Als dat er niet in slaagt om ondersteuning te behouden (na al talloze tests), verwacht ik een daling naar $ 25.000 en de MA van 21 weken,” Hij schreef.

Dogecoin behoort voor het eerst sinds 2015 tot de top 10 van crypto-activa

En een ander symptoom van de chaos van deze week zag de stijging van Dogecoin 900% in minder dan twee dagen. De meme-munt werd goed en echt losgelaten, sprintte van $ 0,0078 naar $ 0,078 en verviervoudigde zijn vorige recordniveau.

De plotselinge parabool van DOGE werd toegeschreven aan een georganiseerde pomp die werd uitgevoerd door r / Wallstreetbets, en Robinhood eindigde ook onmiddellijke stortingen opschorten voor crypto-aankopen vanwege de “buitengewone marktomstandigheden”.

Op een bepaald momentOvertrof DOGE Bitcoin kort in dagelijkse handelsvolumes op Binance – waarbij de marktkapitalisatie een sprong voorwaarts maakte van Litecoin, Bitcoin Cash en Stellar. Tweets over Dogecoin kwamen ook voorbij 1787%, met 89.991 berichten over DOGE in slechts 24 uur.

Helaas, honden bijten – en handelaars bleven hun wonden likken na een vicieuze cirkel. De prijzen daalden 45,82% in één dag, waardoor velen met spijt van de koper achterblijven. Op Twitter legde RyanJK de stemming vast door te schrijven: “Doge doet waar het goed in is, mensen verwelkomen in crypto met een enorme klap in het gezicht.”

Ripple eist te weten waarom Ether geen beveiliging is, aangezien XRP-verdediging wanhopig wordt

Ripple Labs heeft zijn reactie ingediend bij de Securities and Exchange Commission over beschuldigingen dat XRP een beveiliging is – en het bedrijf lijkt bereid om de rest van de industrie in haar juridische strijd te slepen.

Het omstreden bedrijf heeft een Freedom of Information Act-verzoek ingediend waarin informatie wordt gevraagd ‘over hoe de SEC de status van Ether als een niet-beveiliging heeft vastgesteld’.

Vertegenwoordigers bij de SEC hebben gezegd dat, hoewel Ether’s voorverkoop destijds een effectenaanbod was, ETH nu voldoende gedecentraliseerd is en kwalificeert als een commodity.

Ripple heeft de gootsteen gegooid bij pogingen om de zaak van de SEC af te wenden, waardoor de prijs van XRP is ingestort, waarbij veel Amerikaanse beurzen het token schrappen. Maar merkwaardig genoeg heeft de altcoin iets van een weekendboost gehad, met prijzen die 30% zijn gestegen.

Coinbase onthult plannen voor directe aandelennotering

Coinbase heeft plannen aangekondigd om een ​​directe notering van zijn gewone aandelen van klasse A na te streven, in plaats van te plunderen voor een beursgang.

Dit betekent dat de grote crypto-beurs geen nieuwe aandelen aan beleggers zal aanbieden, maar in plaats daarvan bestaande aandelen aan het publiek zal verkopen.

Enkele voordelen van het formaat voor degenen die aandelen in het bedrijf houden, zijn onder meer de mogelijkheid om te verkopen zonder vastlopen, waardoor ‘instant miljardairs’ worden gecreëerd.

Toen Coinbase op 17 december voor het eerst haar intentie aankondigde om naar de beurs te gaan, suggereerden cijfers van Messari dat de uitwisseling de moeite waard zou kunnen zijn $ 28 miljard nadat ze openbaar zijn geworden.

Coinbase Pro heeft een geschiedenis van uitval en andere problemen op tijden met veel verkeer, en nogmaals, gebruikers meldden deze week op een bepaald moment problemen te hebben ondervonden.

Zoals Ryan Broderick op Twitter schreef: “Het GameStop-effect heeft de cryptomarkt nu volledig op zijn kop gezet. Er is vandaag een grote Twitter-geleide $ btc-pomp gaande en Coinbase – eigenlijk de Robinhood voor cryptohandel op instapniveau – heeft USD-aankopen bevroren. Ik heb het gewoon zelf getest. “

Winnaars en verliezers

Aan het einde van de week staat Bitcoin op $ 34.293,71, Ether bij $ 1.365,72 en XRP op $ 0,38. De totale marktkapitalisatie is op $ 1.012.676.711.938.

Tot de 100 grootste cryptocurrencies behoren de top drie altcoin-gainers van de week Fantom, Dogecoin en Voyager-token. De top drie altcoin verliezers van de week zijn Enjin Coin, Decentraland en NXM.

Lees voor meer informatie over cryptoprijzen Marktanalyse van CoinTelegraph.

Meest memorabele citaten

“Met de aanstaande Chinese nieuwjaarsvakantie verwachten we dit [Bitcoin] verkoopdruk om op korte termijn voort te zetten, wat goede toegangsmogelijkheden biedt voor marktdeelnemers. “

Lennard Neo, Hoofd onderzoek van Stack Funds

“Heeft Doge ooit een dollar verdiend?”

MSB voorzitter, parodie op Twitter-account

“Op dit moment is de realiteit van de institutionele vraag die een prijs van $ 35.000 of zelfs $ 30.000 zou ondersteunen, er gewoon niet. Ik denk niet dat de investeerdersbasis momenteel groot en diep genoeg is om dit soort waardering te ondersteunen. “

Scott Minerd, Guggenheim CIO

“Als u een mobiele cryptoportefeuille op een iOS-apparaat gebruikt, moet u iOS zo snel mogelijk updaten!”

Pete Kim, Hoofdingenieur van Coinbase

‘Als je niet van pakken houdt, koop dan $ GME en $ AMC. Als je de bankiers niet leuk vindt, koop dan #Bitcoin. “

Cameron Winklevoss, Medeoprichter van Gemini

“Mensen hebben een maximale rente van $ 40.000 per #Bitcoin, maar bijna geen rente van $ 30.000 per #Bitcoin. Interessant.”

Michaël van de Poppe, Analist Cointelegraph Markets

“Gamestonk !!”

Elon Musk, CEO van Tesla

“Zijn cryptocurrencies blijvend? Digitale innovatie in betalingen – ja. Zijn we beland op wat ik het ontwerp, de governance en de regelingen voor een duurzame digitale valuta zou noemen? Nee, ik denk niet dat we er nog zijn. “

Andrew Bailey, Gouverneur van de Bank of England

‘Als ik een regulator was, zou ik een beetje hyperventileren bij het succes van [Bitcoin] op dit moment, en ik zou mezelf aan het wapenen zijn om ermee om te gaan. “

Lloyd Blankfein, Senior voorzitter Goldman Sachs

Voorspelling van de week

Guggenheim zegt dat de institutionele vraag niet genoeg is om BTC boven de $ 30.000 te houden

Scott Minerd van Guggenheim komt met een andere sombere prijsvooruitzichten voor Bitcoin, waarin staat dat er niet genoeg institutionele vraag is om het actief te behouden $ 30.000.

In een gesprek met Bloomberg zei de chief investment officer: “Op dit moment is de realiteit van de institutionele vraag die een prijs van $ 35.000 of zelfs $ 30.000 zou ondersteunen, er gewoon niet. Ik denk niet dat de investeerdersbasis momenteel groot en diep genoeg is om dit soort waardering te ondersteunen. “

Minerd is ook van mening dat de neerwaartse druk nog veel verder te gaan heeft, en legt uit dat het “niet ongebruikelijk is om dergelijke knelpunten te zien”.

Op 20 januari vertelde Minerd aan CNBC dat hij verwacht dat de prijzen terug zullen keren naar $ 20.000. De laatste keer dat BTC met meer dan de helft daalde, was in maart 2020, toen het in slechts drie weken daalde van iets meer dan $ 10.000 naar minder dan $ 5.000.

FUD van de week

Apple werkt iOS bij om beveiligingslekken in de crypto-portemonnee te verhelpen

Apple heeft nieuwe beveiligingsupdates uitgebracht voor zijn mobiele besturingssysteem nadat de iPhone-maker kwetsbaarheden had ontdekt die crypto-wallets zouden kunnen compromitteren.

De beveiligingsupdates, die dinsdag zijn uitgebracht, hebben betrekking op iOS 14.4 en iPadOS 14.4. Door de kwetsbaarheden konden hackers naar verluidt op afstand toegang krijgen tot een doelsysteem, waardoor de cryptocurrency-portemonnee van de gebruiker werd blootgesteld.

Pete Kim, hoofdingenieur van Coinbase, gaf deze waarschuwing: “Als u een mobiele cryptoportefeuille op een iOS-apparaat gebruikt, moet u iOS zo snel mogelijk updaten!”

Crypto-criminaliteit daalde met 57% in 2020, maar DeFi-hacks namen toe, zegt CipherTrace

Volgens blockchain-beveiligingsbedrijf CipherTrace zijn de misdaden gericht op de virtuele valutasector in 2020 met meer dan de helft afgenomen.

De totale verliezen als gevolg van cryptodiefstal, hacks en fraude zijn gedaald 57% in 2020 tot $ 1,9 miljard, voornamelijk dankzij verbeterde beveiligingssystemen – maar het was niet allemaal goed nieuws.

Vorig jaar was er ook een sterke stijging van de criminaliteit in verband met gedecentraliseerde financiering, en de meeste incidenten waren “rug pulls”. Dit is waar een token kunstmatig wordt gehyped en opgeblazen, waarbij de makers en vroege investeerders de stekker na de pomp uittrekken, waardoor de laatkomers uit hun zak komen.

Het rapport van CipherTrace waarschuwde dat 50% van alle crypto-hacks waren gekoppeld aan DeFi-protocollen, met 99% van het grote fraudevolume in de tweede helft van 2020 als gevolg van tapijttrekkingen.

BoE-gouverneur: cryptocurrencies van vandaag zijn voorbestemd om op lange termijn te mislukken

De huidige generatie crypto-activa mist het ontwerp en de structuur die nodig zijn om op lange termijn te overleven, waarschuwt gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey.

Tijdens een panel van het World Economic Forum zei hij: “Zijn cryptocurrencies blijvend? Digitale innovatie in betalingen – ja. Zijn we beland op wat ik het ontwerp, de governance en de regelingen voor een duurzame digitale valuta zou noemen? Nee, ik denk niet dat we er nog zijn. ”

Bailey gaf ook aan dat de mate van transactionele privacy die wordt geboden door crypto-activa een bron van zorg is bij toezichthouders.

Beste Cointelegraph-functies

Riskeer het voor de Bitcoin: is BTC volwassen geworden om een ​​veilig investeringsspel te zijn?

Institutionele investeerders zijn aangekomen bij de cryptocurrency-tafel, maar betekent dat dat Bitcoin nu een veilige investering is geworden?

DOGE-prijsstijging: de kracht van memes en sociale media op volledig scherm

Dogecoin, de typische meme-crypto, wordt aan de leiband getrokken door weer een door sociale media aangedreven hype.

Zombies niet welkom: originele altcoins verliezen terrein aan DeFi-nieuwkomers

Als DeFi de cryptosfeer overneemt, blijven de zombieprojecten dan dood na de grote herprijzing?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *